Let's talk..

Da li se sećate moje rubrike #pure_randomness? Doduše, ne bih vas krivila ni da se ne sećate, poslednji post je bio u oktobru. 
Elem, nedostaje mi to moje rentovanje o glupostima every once in a while (što kažem kao da moj ceo blog nije rentovanje o glupostima). Samo što mi je došlo da promenim ime toj random rubrici. I na kraju krajeva da je napravim malo manje all over the place, kontate? Ah, mogu da zamislim koliko vas napinje ovo ubacivanje engleskog. Ali fora je u tome da ja stvarno ne mogu u nekim trenucima da se setim izraza na srpskom. 
Kako bilo, da li je potreban disklejmer pre nego da otpočnemo ovu rubriku? Jeste. Zašto? Jer će vrlo verovatno ovi postovi da budu jedni od onih postova. Što znači jedni od podužih. Oni koje čitate fazon dok ste na wc šolji, samo da ubijete vreme. Dakle, nemam želju da vas napinjem ovde raznim sranjcima iz mog života, već samo da lupam gluposti i malo sredim misli. 


E kad smo sve to skinuli s dnevnog reda (što bi rekla moja mama), možemo li samo da odvojimo sekund da pričamo o tome kako je savršen ovaj retro Supernatural poster? Pa, od početka godine od serija odlgedala sam 'Mistresses', 'Sherlock' iii sada je na redu 'Supernatural', koja ima jebenih 14 sezona i još se snima, tako da potrajaće ovo. U slučaju da se pitate - na drugoj sam sezoni, a od Vinčester braće imma Dean kinda girl, ali obožavanje najveće i za Semija. Prosto jednostavno. 
Pisala bih više o ovoj seriji, znate mene, imam ceo post o Šerloku od pre vazon nedelju dana, ali kontam da sam još uvek bebica u fandomu i svemu tome, tako da čujemo se oko tipa 6-7 sezone, a? 


A da. Trebalo bi da vas upozorim. Ovih dana je vrlo moguće da ću da vas potpuno udavim kosom. Au majko moja, koliko to pogrešno zvuči. U slučaju da čitaju ovo neke bolne bukvaliste, come on, nisam mislila da ću stvarno da vas proganjam u snovima sa dlakama u rukama ili šta već. Samo stvarno loše formulišem rečenice. Prvobitna namera ovog pasusa bila je da vas obavestim o tome da se moja opsesija bojama kose vratila, jer mi je dunulo sad da iz tirkizne prelazim u sivu, kao što sam vam već spomenula u prošlom postu. Tako da to zauzima oko 60% mog mozga sad. 

Pre neki dan sam komentarisala neki Anin post koji me je podsetio na moju varijantu preboljevanja nekog dečka, koja je suicidna po moju kosu. U roku od 2 nedelje ja sam se farbala tri puta (jer očigledno mi je trebalo nešto da skrenem misli bla bla bla). I to sve u plavo. I to još svaki put u sve tamniju boju. Pa ajde sad Nina i iz te isprane šlj boje idi u jebeno sivu. Oće to sutra malo... Ali eto, ja sam entuzijastična i potapam zato svoju kosu u vitamin C svaki drugi dan, pa ćemo da vidimo na šta će sve da izađe. 


Takođe, trenutno se bavim svakodnevnim slušanjem 'Ane Karenjine' i sa sigurnošću mogu da tvrdim da me ni jedna knjiga do sada nije ovoliko umorila. Pa aman više. Čisto ako se pitate zašto delo ima 900 jebenih strana, to je iz prostog razloga zato što Tolstoj ne štedi na opisima. On je lik u stanju da napiše 6 strana za redom o tome kako Ljovin razmišlja o detelini. Ljovin-razmišlja-šest-strana-o-detelini. 
Detelini. 
DETELINI.


...
detelina. 

Kako bilo, ukoliko vam uskoro na red dolazi 'Ana Karenjina' među lektirama, moj savet vam je da slušate audio verziju, jer ćete mnogo više preći za kraći period. Recimo meni je mnogo lakše bilo da se koncentrišem na tu tetkicu šta mi priča, nego na sopstvene misli dok čitam, koje idu negde u tri lepe. I tako ti ja stavim sluške, pustim onu ženicu.. kako se zove žena, brate? Treba neki rispekt da joj se oda za 33 sata čitanja. Ne piše kako se zove. Nebitno. Fora je da sam ja bila u stanju da slušam nju kako mi priča 5 sati za redom samo ako sam paralelno sa tim crtala nešto. Tako sam jedino mogla da se koncentrišem. I realno uspelo je. Ostao mi je još poslednji deo, što je još nekih 200 strana i konačno sam završila!

(inače - Sajmon Snou iz jedne od mojih omiljenih knjiga 'Carry on' )
(i da, imam boju po rukama, jeeer jedna od stvari na bucket listi za 2019.-slikanje. Ja ne gubim vreme, sine moj)

Što se crtanja tiče, koliko sam crtala kao klinka, toliko sad odugovlačim. Mislim baš na prave, konkretne crteže. Ne na moje žvrljanje po sveskama na časovima. Ali to je.. uh- haos. Da li sam vam nekada pokazala kako izgledaju zapravo moje sveske? Pa to je strašno nešto. 


Eto vam lajv sveska iz engleskog. Strašno, znam.. 
Nego, vratimo se na konkretno crtanje. Dakle, od kad se bavim Anom Karenjinom nacrtala sam pet crteža. Šesti je u nastajanju i zapravo je nekako kripi. U pitanju je Wednesday Adams, kao jedna od najviše iconic likova ikada. Zapravo stvarno želim to da podelim sa vama, baš sam ponosna na to kako napreduje za sad. 


O i moram da vam ubacim mini strip koji mi je poslao tata malopre. Zapravo mi je stvarno smešan, s obzirom da oboje gledamo 'Supernatural', jer je moja prva reakcija bila da bi trebalo da ga pretvore u epizodu. 


O inače, hvala divnim ljudima što su nam produžili raspust, jer sam uspela da izvedem tako sve što sam planirala. 
  • Maraton horor filmova sa društvom (ljudi, pa ti horori su bili divni, pišem uskoro ceo post o njima.. ZAR STE STVARNO OČEKIVALI DA NEĆU?)
  • Klizanje (Yiiisssss, I DID ITTTT)
  • Beograd (blejala sam tamo nedelju dana i bilo je jaaako zen i kjut)
  • Posle dužeg vremena sam putovala i vraćala se sama samcijata (veliki get out of comfort zone, treći od početka godine, tako da mi i sa tim delom bucket liste dobro ide)
  • Ana Karenjina (gotova je do vikenda)
  • I konačno sam vodila svoje drugarice da im moja ujna gleda u šolju (don't judge us, objasniću vam to drugom prilikom)
Tako daaaa... super. Taman sam imala mesec dana da fino napunim baterije za divan, predstojeći period, koji će, nadajmo se, biti buran i zanimljiv. Jer realno to je uvek tako kada si srednja škola. Nema čega nema. 
Bože što sam ružnu sliku deteline našla gore.. Čekajte sekund. E tako, sad imamo skup detelina koje čiluju u travi. Da li sam vam nekad spomenula da sam u životu našla preko 12 detelina sa četiri lista? Posle dvanaeste sam prestala da brojim, ali eto. Fun fact. To je vrlo verovatno jer sam pola detinjstva provela u travi tražeći vile, gobline, bubačke.. šta li sam radila više ne znam ni ja. 

-----------------------------------------------------------
E pa toliko. Imam ja ovde još štošta šta bih vam pisala. Recimo malo više o tom gledanju u šolju. Zatim o tome kako iz nekog razloga ne mogu da spavam noćima i tako sam jutros završila gledajući u 5 Šerlok crackove na jutjubu (ako ne znate šta je to, žao mi je, jer sam ja plakala koliko sam se smejala). I pisala bih o lepom vremenu. I tome kako je moje šišanje krajeva ispalo malo drastičnije nego što bi trebalo. 
Ali ipak ću ovde da se zaustavim i pustim vas da rentujete u komentarima. 

Do sledećeg puta!
N.

Коментари

  1. U ovom postu su mi posebno zapali za oko crteži, koji su fantastični (uključujući i ovaj u svesci iz engleskog). I sama sam crtala ranije, mada to nije bilo nešto vau, čisto iz hobija i imam čak tri sveske ispunjene crtežima. Što se tiče Karenjine, nije mi još uvijek lektira, već sam jednom prilikom uzela da je čitam iz čiste dosade. Okej je knjiga, ali nisam čitala knjigu koja ima toliko opširne i komplikovane opise. Bukvalno, Tolstoj opisuje na 6, ako ne i više strana Ljevinovu kosidbu, enterijer, eksterijer i šta sve ne. Što se tiče sive kose, jedva čekam da vidim, mislim da će ti odlično stajati. Super post. :)

    sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Divim ti se sto si uzela da je citas iz zabave. Ja sam se jedva ovako natetala. Inace, hvala ti mnogo za crteze ❤❤

      Избриши
  2. Zanimljiv mi je ovakav tip postova, moram ti reći da sam gledala Supernatural i da mi je to bila jedna od omiljenih serija i kao i ti, bila sa Dean girl. Međutim, moram te razočarati da od 8. sezone serija gubi smisao, te se sve samo vrti u krug, međutim, prvih par sezona su stvarno odlične i da, poster je super.Nisam znala da Ana Karenjina ima audio, tako da ću se i ja baciti na slušanje :D

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Yiiis Dean girls 😋. Sto se toga tice da gubi smisao, cula sam zapravo mnogo razslicitih misljenja, od onih da vremenom postaje sve gora, do onih da nikada ne gubi svoju draz i da je uvek zanimljiva. Guess I'll need to wait and see. O i srecno sa Anom hahah. Hvala na komentaruu ❤

      Избриши
  3. Što se nespavanja tiče, najveći rilejt s obzirom na to da celi raspust ležem oko svitanja pa i kasnije i da svake moguće noći ustajem negde između dva i pet da se prejedam slatkišima, jer što da ne, zdravo je baš... Inače, ono sa Anom Karenjinom i audio knjigama je genijalno! Audio knjige sam koristila poslednji put pre sto godina i načisto zaboravia na njih (mada da mi daju lektiru od 900 strana, verujem da bih se setila brzo 😂), tako da hvala ti mnogo za to ❤

    thegirlnamedana.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ahhaha saucesce sledece godine za lektire iz drugog polugodišta. Katastrofa 💩💩

      Избриши
  4. Ooo pa nije tako dugačak post, pričitala sam sve od reči do reči - znači bilo je interesantno. Ne znam odakle da krenem, od toga što ću uskori čitati DEVETSTO strana dosadne knjige (mislim da bi trebalo uvesti limit za lektire 500 str. max) ili s tim da sam malo protraćila ovih 5 dana (meni je raspust bio 21.12.-15.1.) i što me jede pomisao kako ćemo sad to odrađivati, i kako si brate našla 12 detelina s 4 lista ja nisam NI JEDNU JEDINU... Hahaha jao bože ja i moji komentari.. 😂 Kada sam tražila koju seriju da gledam nisam ni našla tu Supernatural, Šerloka jesam ali sam mislila da ipak ubacim nešto opuštenije nakon Quantico i Kriminal Minds, tako da sad gledam Lucifer.. sviđa mi se, gl. Lik je opičen i zanimljivo je, takođe je u stilu naučna fantastika, super natural i tako to nem pojma...
    Poz 😁

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. P.S. moj kom je duži od tvog posta i extra su ti crteži!

      Избриши
    2. Jaoo za Lucifera su mi isto pricale drugarice koje su mi otkrile Supernatural (zapravo Lucifer kao lik mislim da se pojavljuje u toj seriji, ali jos nisam stigla do tog dela) tako da je vrlo moguce da cu se posle ove baciti na tu jer su bas na istu foru. Mnogo mi je drago da ti je bio zanimljiv post ❤

      Избриши
  5. Ahaha ista si kao moja bff. I nju mrzi sve zivo vezano za serije a o Ani i da ne zapocinjem 😂. E pa uskoro ide post sa filmovima 😋

    ОдговориИзбриши
  6. Ti si kao ja sa farbanjem haha. Samo sto se ja farbam stalno, ne samo za raspuste 😂😂

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ideje za fotografije na plaži - ne, nemam kreativniji naslov

Cat Scratch game - da li sam upala u FAKING SEKTU (?)

Q&A - odgovori na pitanja prvog prvcijatog Q&A na ovom blogu