Aeshtetic Character Board - nova zanimacija (+how to make one)

Ukoliko niste ona vrsta fangirla (ili fanboya. Skoro sam se dopisivala sa jedinm koji je onako ultimate fanboy) koja s vremena na vreme visi na Tumblru i Pinterestu i oduševljava se likovima iz knjiga, filmova i serija i njihovim developmentima, onda pojma nemate na šta mislim u naslovu.


Aeshtetic Character Board ili Moodboard, je faktički kolaž slika koje opisuju nekog lika. Ali ne samo onako random nabacanih, nego da stvarno budu aesthetically pleasing, to jest da preovladava jedna boja, jedan stil.. da prosto igleda lepo. 

Ja sam se tako navukla na pravljenje ovih bordova, jer je toliko zanimljivo! Napravila sam za još nekoliko svojih drugarica i za još gomilu likova, tako da sam morala to da podelim sa vama. Pokazaću vam te bordove u nekom od narednih postova, a za danas imamo step by step, kako napraviti jednu. 


(Ova će da bude o Hani Marin iz 'Slatkih malih lažljivica' , jer sam krenula sada o svima njima da pravim, pa mi je Hana bila prva.)


Prvo što vam treba je aplikacija za kolaže. Mislim da svako ima neku koja njemu odgovara, tako da osećajte se slobodno da koristite bilo koju koju inače koristite. Ako nemate svoju aplikaciju za kolaže, pozajmiću vam moju. Dakle u pitanju je 'Insta Square Size'. 


E onda idete u potragu za slikama. Morate da znate dobro ovog lika da biste našli tačno one detalje koji ga opisuju. Kada tražite slike, mnogo pomaže ako posle željene stvari ukucate 'Tumblr', jer izlaze mnogo bolje slike. 

Šta da radiš kada naiđeš na savršenu sliku lošeg kvaliteta 


Meni se nekad recimo desi da nađem genijalnu sliku, ali onda ona izgleda mutno ko Nišava, da je to strašno. Kada se to desi radim ovo:


Prvo kliknem na ove tri tačkice što se nalaze ispod slike. A zatim na treću opciju. Odnosno 'Pretraži prema slici'. 


Onda mi izaše ovo, gde kliknem na 'Još veličina'. Ne idete na opciju 'Slike' ili tako nešto, nego na 'Još veličina'. Tako nalazim istu sliku samo u boljoj rezoluciji. 


Kada pravite bordove, skoncentrišite se na jednu boju. Ili eventualno dve. I samo tražite slike koje su takve. Tu pomaže opcija koju imate kada uđete u slike na Guglu. Ona se nalazi ispod ovoga gde piše 'Sve' 'Slike' 'Video snimci'.... 
Dakle, samo povucite prstom na levo ono što se nalazi ispod i imaćete izbor boja. Tako da je to super trik za traženje slika u samo jednoj boji. 


Slobodno skrinšotujte više varijatni neke slike, pa posle izaberite onu koja vam se najviše uklapa u temu. I odvajajte te slike u poseban folder u telefonu. Mnogo je lakše da se tako snađete. 


Ona stvar koju ja uglavnom radim je ta da uredim slike koje sam izabrala, da se bolje uklope sa ostalim. Sve opcije koje mi trebaju za to imam u telefonu, tako da idem samo na 'Prilagodi' ukoliko treba da se menja boja, efekat, oštrina, kontrast i slično. 


U većini slučajeva tu menjam zasićenje. Slike mnogo bolje izgledaju kada su sve istog zasićenja. Ili su sve hladne ili su sve tople. Slične opcije kao na mom telefonu (Huawei P9 lite) imate i na Instagramu, a i predpostavljam da istu stvar možete da uradite i na nekoj od aplikacija. 
Cela poenta ovog koraka je da slike budu slične jedna drugoj. 


Takođe kropujem sve slike, jer su to uglavnom skrinšotovi, osim ako ih ne skidam sa 'We Heart It-a'.


E sad, zato sam vam rekla da vam treba poseban folder za ovo. Ovako možete da vidite da li vam se slike slažu pre nego da konačno napravite bord. 



Opet da napomenem, aplikacija koju ja koristim je 'Insta Square Size'. Tako da vam je ovo faktički tutorijal kako da napravite kolaž na njoj. Znači, kada izaberem sve slike, kojih inače treba da bude šest ili osam. Onda idem na opciju 'Space', gde sve smanjim na minimum. Tako neće da bude onog belog okvira između slika, koji meni lično ide na bubrege. 


Onda idem na 'Layout', gde biram okvir u kom su slike jednake i jedna pored druge, a ne jedna levo, desno dve kao gore. 


Završni tač (ma nek sam ga ja to tako rekla) radim tako što pomeram slike da vidim da li neka treba da ide gore, dole, levo, desno. Menjam mesta, zumiram i tako dalje. To radite tako što kliknete na sliku koju hoćete da izmenite i pratite opcije dole. 


I na kraju je sve ispalo ovako. Ima neki sivkasti vajb i iskreno, baš mi se sviđa. Baš sam ponosna na sebe.

Još nekoliko bitnih saveta: 

*Najbolje je ako imate paran broj slika. Ja idem uglavnom na šest ili osam, ali možete koliko hoćete. I bitno je da budu jedna pored druge. 

*Neka svakim bordom preovladava jedna ili dve boje. 

*Svako ima svoj stil u pravljenju bordova. Ja recimo u svakom bordu imam neki natpis karakterističan za tog lika, kosu kakvu ima i neki pattern koji se uklapa. Ali razvićete svoj stil vremenom. 

*Morate dobro da poznajete lika o kom pravite i ubacujete stvari vezane za njega, a ne one koje se vama dopadaju. Obratite pažnju na sitnice. 

*Tražite slike i na We Heart It-u. Tamo ima gomila genijalnih slika za bordove. 



I to bi bilo to. Kao što sam rekla, uskoro ću vam pokazati još bordova koje sam pravila, jer sam se navukla na to, a ovo je moj blog, tako da objavljujem ono šta mi se trenutno sviđa. Je l' tako? Tako je. 
Recite mi u komentarima svoje mišljenje o bordovima, da li ste probali da ih pravite, bla bla bla. 

Do sledeć puta! 
N.

Коментари

  1. Ovo deluje predobro, mada nisam nikad pravila nešto tog tipa. Pre, dok sam gledala serije (počevši od Winxa 😂), bila sam fangirl, a sad više gledam filmove pa se ne vezujem toliko za likove. Ali inače obožavam te tako aesthetic tumblr stvarčice.

    P.S: imamo isti postupak traženja slika. :D

    The girl named Ana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja obozavam da fangirlujem hahah. Ali vise serije i filmove, nego sto se vezujem za selebritije. Inace hvalaa ❤❤

      Избриши
  2. Jooj, ovo baš opisuje Hanu. Volela bih da vidim kako je ispao board sa Ariom, Spenser, Emili i Alison. Ako možeš pošalji mi na mail.

    Huge Zaful & Rosegal Review ---> Visit me, and follow: Adda's Life

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo izgleda predivno, ali nikada nisam voljela da pravim ove kolaže sa slikama i da, na neki način, "ispisujem" priču. No, nikad se ne zna šta može da se desi pa da i to postanem :)

    Želim ti srećnu i uspješnu 2018. :*

    Visit --> Zujalica.ba

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala tii ❤ Nisam ni ja nesto specijalno, ali sada mi je bas zanimljivoo 😂

      Избриши
  4. Do sada nisam bila zainteresovana za ovo,ali kada sam procitala tvoj post stvarno je super i izgleda zanimljivo.Super bi bilo kada bi u jednom postu postavila sve slike koje si uradila!

    Ako zelis pogledaj moj novi post:http://olivanda.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo je nesto preprezanimljivo. Uživala sam. Svaka čast❤❤

    everydayema.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Volim i ja da fangirlujem, super je. :D

    Pratim te. Ako zelis uzvrati. :)
    adellinasworld.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Super post.Pratim te,uzvrati mi ako zelis jer sam nova <3
    https://jelenaaak.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ideje za fotografije na plaži - ne, nemam kreativniji naslov

Cat Scratch game - da li sam upala u FAKING SEKTU (?)

15 Days Writing Challenge - Day 13 - The Earth without 'art' is just 'eh'