Hey Violet - From The Outside (život, moliću lepo) #4

Treći put počinjem da pišem ovaj post, ali jednostavno ima toliko stvari koje želim da vam napišem. Sećate se mog prvog posta u ovoj rubrici? Ako ne. tu sam ja da vas podsetim, taman posla. Kliknite OVDE. Tim albumom sam bila toliko oduševljena i ni jedan posle njega nije mogao da mi tako slejuje. Pa sam, znate, kontala da to ni neće da se desi, jer ipak je ono bila Holsi. 
A ono što volim kod nje je to što su joj tekstovi bez dlake na jeziku. Brutalno iskreni.. sve pesme su joj nekako posebne i čovek lako može da se poveže sa njima. Što retko ko može da uradi. 
*ALI*
(bič pliz, naravno da ima 'ali')


Tadaaaaaam.
Ne mogu da verujem da stvarno postoje likovi koji su u mojoj glavi rame uz rame sa Holsi, Twenty One Pilots i Šonom Mendesom (treba da se pomučiš za tako nešto).
Prvo, u kakvoj god da ste situaciji, budite sigurni da oni imaju pesmu o tome. Da li hoćete da raskinete sa nekim, u vezi ste sa jednim, a volite drugog lika, više volite starije, osećate se kao da ste drugačiji, želite da ludujete i živite život punim plućima... ma sve ima. 

Okej, da ne dužim više toliko, pređimo na pesme. 

1. Break my heart

Sećate se kada sam u prošlom postu o albumima pisala da imam problem sa prvim pesmama po redu, jer ih čujem previše puta?
Bullshit.
Ovu sam čula zilijardu puta i i dalje mi je prejaka. Tekst je tako psiho (come on, samo pročitajte naslov), što je čini stvarno originalnom. Druga strana raskida je opisana ovde i nije plačljiva tugomoljka, tako da thumbs up.

Tell me you've never loved me
Tell me it was just a lie
I wanna feel the pain
I wanna see the light

2. Brand new moves

Čisto ako neko nije upućen, sajt Genius.com, je genijalan za pesme. Svaki put kada hoću da saznam nešto više o nekoj pesmi, uvek odem tamo (mislim da sam to bolje objasnila u OVOM postu).
Elem, na tom sajtu piše da ova pesme ima elemente indie-popa, što je stvarno kul.
Istina, pesma ima drugačiji zvuk, nego klasične pop pesme. Takođe je malo i retro... Iskreno, obožavam je.

Since the last time we danced I learned some brand new moves, uh!
Since the last time we kissed I learned a thing or two, uh!

3. Guys my age

Ovo im je jedna od najvoljenijih pesma sa albuma. Iz nekog razloga, većina je obožava. Meni je užasno zarazna (kao i sve njihove uostalom) i definitivno sam je vrištala pod tušem više od pet puta. Mnogo mi se dopada kako u svakoj pesmi pevaju o drugačijim ljubavnim situacijama. Ovde je slučaj da devojci treba neko zreliji od njenih vršnjaka, koji je ozbiljniji i, kako kaže, bolje voli.

What we supposed to do with all his friends around, yeah

Smoking weed, he'd never wanna leave the house

Got an empty cushion on that sofa now

4. Hoodie

Aaaaah. Maj bejbe. Ovo mi je najomiljenija pesma na celom albumu i glavni krivac za početak obožavanja Hey Violeta. Dakle, kada sam čitala Anin post, mahinalno sam prelazila pogledom preko naziva pesma koje je ubacila, ali čim sam videla 'Hoodie', samo što mi vilica nije otpala.
E sad, oni koji su čitali moju priču na Wattu, verovatno znaju zašto.
U svakom slučaju, obožavanje i ljubav za ovu pesmu.

I'm still rocking your hoodie and chewing on the strings
It makes me think about you, so I wear it when I sleep
I kept the broken zipper and cigarette burns
Still rocking your hoodie, baby, even though it hurts

5. My Consequence

Ova je toliko čudna. Ima specifičan zvuk i vajb, na kraju krajeva. Ne mogu to da objasnim. Prosto je čudna. I mislim da je ili obožavaš ili mrziš. Ja sam u toj prvoj grupi, da. Mogu da zamislim koliko je bilo teško pogoditi...

High and we don't need anyone, anyone
(Here in the dark, I feel my heart)
And we react like chemicals, chemicals
(Here in the darkness, I feel my heart race)


6. O.D.D.

Ako mi je 'Hoodie' omiljena, ova je definitivno na drugom mestu. Tekst sam shvatila toliko lično i mislim da će mnogi weirdosi moći da se povežu. Ova pesma je o tome kako je ona zamalo postala ono šta su drugi tražili od nje, ali ipak je na kraju shvatila da je okej to što je čudna. Zato su mi Hej Vajolet zapali za oko. Jer su drugačiji.

Some days I wake up I just wanna hide under the covers
'Cause no matter what I do I'll never be like all the others
I'm a little O.D.D
Most people really don't get me
I'm the girl in the back of the class
Blank stare, don't care, don't ask

7. All we ever wanted

Ova pesma mi je skoro tek baš zapala za oko, ali čoveče - TAJ TEKST. O ljudima koji žive punim plućima. Luduju i ništa ih ne zanima. Živim za ovakve pesme. Uvek me napune energijom. Pogotovo kada se ubijam na sobnoj bicikli (jer moram da jačam mišiće na nogama, 'cuz operacija be like) i prelazim 8 kilometara dnevno.

We got no money left
But we're not going home yet
We're all emotional wrecks
But it don't matter cause
All we ever wanted was to feel like this

8. Fuqboi

Obožavam kako na sred pesme ima taj mali Renin (pevačicin) govor, gde se sprda na račun izbora za predsedika i obećava da će ako je izaberu uništiti sve fakbojeve.
Tokom cele pesme ona ih blati i pljuje, što podržavam, jer su govna (ne računajući Krisa iz Skama, koji jeste govno, ali je makar zabavno, kjut govno).

I'd rather cut out my tongue
Than let you kiss me with yours

9. Unholy

Ova pesma je o onoj situaciji kada si u vezi sa jedim, a zaljubljena u drugog čoveka. Kažem vam ja, u kojoj god da ste situaciji, Hej Vajolet su pevali o njoj. Takođe, skontali smo da ovi likovi imaju stvarno specifičan beat. Ovo je jedna od pesama koja to prikazuje. Zaraza.

Don't say it's unholy
If I let you come hold me
I know it's wrong that I want to be here in your arms
But tonight I'm so lonely

10. Where have you been (all my night)

Dok slušam ovo bukvalno zamišljam da sam negde napolju, u sred noći. U drugim situacijama kada slušam ovu pesmu, jesam napolju sa društvom u sred noći. Jednostavno, ima takav vajb (da savršeno sam svesna činjenice da previše koristim reč vajb u ovim postovima).

I got all this information
But I keep it to myself 'cause that's how I survive

11. Like lovers do

Pretty Little Liars. Tačka.
Ako ste makar jednom u životu čuli uvodnu špicu za ovu seriju, onda znate o čemu pričam. Bukvalno imaju isti vajb. Dok tekst govori o seksu, što nema apsolutno nikakve veze sa PLL ali ono, ritam je isti.

Ooh, love is just another four letter word
But that never stopped nobody

12. This is me breaking up with you

Ovu sam odmah zavolela. COME ON. Samo poslušajte prve dve rečenice i već skačete po sobi pevajući ovo. I know you better then you know yourself, get over it.

 I'm sorry baby, it's time to go
If I'll ever settle down, I just don't know

13. Cannibals

Uuuu ovo je prva od tri bonus pesme sa albuma. Iako jeste stvarno zabavna, nije mi toliko BUM kao ostale. Šta ja znam...

Oh, something happens to me when I feel your heartbeat stop

14. These moments

Iskrena da budem, sad dok čitam tekst mi se plače. Malo. Malo više...
Dakle govori o devojci koja se priseća ludih stvari koje je radila sa svojim bivšim. PA ŠTO VIŠE NISU ZAJEDNO MAMU IM? VIDI KAKO SU SE LEPO ZABAVLJALI.
To je to kad i ja patim za njenim dečkom, a kamo li ona... Ok..

One cop car stolen, two hands caught holding
I'm drunk and you're rollin'
I live for these moments

15. When Will i learn

Aaaa ova je mnogo zaraznaaa. Bukvalno je početak pesme toliko... koja je prava reč... melodičan? Nemam pojma, zabavna mi je, okej? Ovog puta tekst govori o tome kako se osoba uporno vraća u istu vezu, čak iako zna kako će da se završi.

It's like I'm diving in the shallow of a swimming pool
It's like I'm jumping out a plane without a parachute
It's like I'm trying to find an edge inside a padded room
Like taking twenty shots and thinking I'm not gonna puke


Ovo je drugi put u životu da mi je žao što se opraštam od nekog albuma. Pihh... ali dobro, život ide dalje. I guess... 
Dakle, ljudići, da li ste čuli za ovaj bend? Ako jeste, koja vam je omiljena pesma? Iiii nemam više šta da napišem. 
O, osim da se još jednom zahvalim Ani što mi ih je otkrila. Yaz queen. 

Do sledećeg puta!
N.

Коментари

  1. Čula sam za ovaj bend od drugarice kaže da imaju odlične pjesme. Super post. :)

    Nestvarni svijet blogerke

    ОдговориИзбриши
  2. Jaoo Nina, koliko jva volim tvoje postove! Ja pojma nemam za ovaj bend, ali izgleda tako kjut, hvala sto si podelila sa nama toliko pesama!Bas su interesantne!

    ОдговориИзбриши
  3. Iiii da li je moja malenkost čula za ovaj bend do ovog posta??Nee,jer slušam iste pesme over and over again!Toliko sam lenja da nisam u stanju da nađem nove faking pesme kojima ću biti opsednuta i smatrati bff 24/7!Evo,sad bukvalno u beleškama napisah:Poslušaj bend Hey Violet! Anyway,ove pesme izgledaju brutalno dobro,baš su ,,mom fazonu".Super post as always,dragi weirdo.❤❤❤

    Moj blog:Just Bebe

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Oo tenk ju girl, nadam se da ce da ti se dopadnu, jer su likovi genijalni ❤❤

      Избриши
  4. Анониман2. мај 2018. 11:49

    Moram i ja početi slušati Hey Violet. Dok sam čitala tvoj post, pustila sam sebi neke od ovih pjesama koje si navela, i usput ih preslušala, i mogu ti reći da su dobre, cool stvar. Definitivno ću preslušati čitav album, malo mi je tih nekoliko pjesama koje sam preslušala haha.
    Ko zna, možda se i ja zarazim kao i ti.
    Hvala ti na preporuci. :) :D

    ОдговориИзбриши
  5. Znači znala sam da ćeš o ovom albumu da pišeš 😂 Inače, čula sam za bend i poslušala jednu - dve pesme i nisu mi bile nešto specijalno, ali ću definitivno da poslušam više njih, jer sam očigledno ubola neke manje interesantne. Ali sve jedno, odličan post (kao i uvek, ofc) ❤️

    The girl named Ana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mogu da zamislim koliko je bilo tesko da se pogodi hahahah. Hvala tii <33

      Избриши
  6. E ovo se čekalo hahahhah! Odličan post, s obzirom da ih i sama pratim znam pesme i slažem se sa svime što si rekla. Moj favorit je definitivno i dalje "Hoodie", znači genijalna pesma, "Fuqboi" je takođe prejaka, sa "O.D.D." mogu mnogo da se povežem, a "Guys my age" je mnogoo zarazna. Mnogo mi je drago da ti se dopao album. Veliki pozdrav!


    http://jednostavnoana.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imamo iste favorite, osim sto bih ja dodala tu jos par pesama (a.k.a. 90% ovog albuma hahah). Hvalaa na komentaru <33

      Избриши
  7. Hvala ti puno na ovom postu, jer sam u potrazi za novom muzikom jer mi je stara fakat omrzla,hahaaha. Od ovog benda sam čula Hoodie i zaista mi se dopala. Ne znam zašto nisam više istraživala. Hvala ti što si me podsjetila! <3

    Minnah's Life

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ideje za fotografije na plaži - ne, nemam kreativniji naslov

Cat Scratch game - da li sam upala u FAKING SEKTU (?)

Q&A - odgovori na pitanja prvog prvcijatog Q&A na ovom blogu