Gledanje u šolju - yeah well.. let me explain

Pre jedno tri-četiri godine sam otkrila da moja ujna zna da gleda u šolju. Ona je poreklom iz Makedonije, gde je živela malo manje od 20 godina čini mi se, i tamo ima veliku familiju. Tako da je nju njena tetka naučila, a ona je bila poznata po tome što je previđala sudbinu. 
E sad, mogu da zamislim koliko samo skeptika čita ovo. Pretpostavljam da ne mogu da vas nateram da verujete da je bilo šta od ovoga tačno. Mogu da vam samo napišem svoje iskustvo, pa vi vidite šta ćete. 
Elem, tako sam ja moju ujnu zadnjih nekoliko godina terala tu i tamo da mi gleda u šolju, samo što nisam obratila mnogo pažnje na to. Na kraju krajeva jeste mi sve bila zebancija.  


I naravno, kako to obično biva, it's all fun and games until you fall in love. Tako sam počela sve češće da teram ujnu da mi gleda u šolju, jer me je prosto zanimalo šta će biti sa mojim tadašnjim dečkom and all that shit. I nekoliko meseci kasnije, kada su se neke stvari izdešavale, ja sam se tek tada setila šta mi je ona pričala. I žena mi je 'ladno ispričala šta će da se desi. Na šta nisam obratila mnogo pažnje tada, ali onda mi je postalo jezivo. Slučajnost? Može biti. Međutim, onda sam se setila gledanja u šolju pred sam početak školske godine. E sad, na kraju svakog gledanja možeš da zamisliš tri želje. Znate kako, obrazložiću vam dve kojih se sećam. 
  • Da se uklopim u društvo - ta je jelte bila logična, jer sam imala mnogo veliku tremu krajem letnjeg raspusta, JER JE POLAZAK U SREDNJU ŠKOLU STRESAN.
*Šta mi je ona rekla: Nekoliko osoba je uključeno u ovu želju. Susret. Ispuniće se vrlo brzo. 

*Šta se desilo: Prvog dana škole sam upoznala tri devojke koje su mi sada jedne od omiljenih ljudi na svetu (u toj grupici uključujući i moju komšiku koju znam 10 godina) i zapravo sam se super uklopila u celo odeljenje. 
  • Da se zaljubim - Pošto sam u tom trenutku bila zaljubljena jedan jedini put u životu, prosto me zanimalo kakav je osećaj, znate. Stvarno sam želela da se zaljubim. 
*Šta mi je rekla: Ovo će da se ostvari, ali prvo će da prođe jedan period. I kada sam je pitala koliko dugo, rekla je 'Ja bih rekla ispuniće se krajem školske godine.' 

*Šta se desilo: Početkom juna sam se zaljubila u dečka, sa kojim sam se smuvala tačno dan nakon što smo završili školsku godinu. 


Sve u svemu, tako je sve počelo. Međutim, od kad smo raskinuli zaboravila sam na šolju, jer realno me nije toliko zanimala moja sudbina. E onda je u decembru došao novi dečko. Here we go again... Krenula je sezona šolja. Ali ovog puta sam odlučila da testiram sve još malo, tako da sam sve što mi je pričala snimala i kasnije preslušavala i zapisivala.
E fora je onda bila u tome što su stvari zapravo krenule da se ostvaruju. 


U decembru mi je gledala u šolju dva puta. 20.-og i 8.-og. Do kraja januara sam ja štiklirala sve sa tih papira šta mi je rekla. Nemam pojma kako je to moguće, ali žena je sve predvidela. Čak i neke stvari za koje nisam bila potpuno sigurna, ona mi je tačno rekla kako će da se dešavaju. Čudno je i to što samo iz moje šolje može da vidi kako se osećam. Čak i kada pre toga nismo sele da popričamo, niti se videlo da se osećam tako kako jesam, ona mi sve fino izdeklamuje čim mi uzme šolju. 


Tako da sam pre par dana odvela drugarice kod nje, jer je i njima dosadilo samo moje šolje da proučavaju kada se pojavim sa pet papira i pedeset pet teorija u školi. I krenemo mi posle toga kući, ja uđem u bus, čim sam zakoračila zove me jedna od njih sva uzbuđena da mi kaže da je srela bivšeg. Stvar je u tome što joj je moja ujna sat vremena pre toga u šolji videla susret ubrzo. A onda mi sinoć druga drugarica šalje ovu poruku:


Tako da da. Videćemo dalje šta će da se dešava. Prema onome što nam je rekla, trebalo bi da nam bude zanimljivo. 

E sad, verovatno makar polovina vas ne veruje u ovakve stvari, ali ja prosto ne mogu više da budem u tom fazonu od kad SAM ŠTIKLIRALA SVE ŽIVO ŠTO MI JE ŽENA REKLA DA ĆE DA SE DESI. Ne znam.. ima tu nešto. Sve u svemu, apdejtovaću vas o daljim dešavanjima, jer je meni sve ovo beskrajno zanimljivo. 


Pišite mi šta vi mislite o ovome? Da li verujete u proricanje sudbine, gledanje u šolju, u dlan, karte, šta već? 

Do sledećeg puta!
N.

Коментари

  1. Ja posle svega ovoga ne mogu sa ne verujem haha

    ОдговориИзбриши
  2. Moja baba takodje zna da ,,gleda u solju'' i realno meni je to zastrasujuca vestina hahaha mada ipak, znatizeljna sam pa mi cesto gleda u solju XD XD

    leylland.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Iskreno uvek mi bude zanimljivo gledanje u solju iako bas i ne verujem u to,mozda je to do osobe koja cita iz nje :)

    Zadnji post:

    https://sweet16blackpoetry.blogspot.com/2019/02/fire-walk-with-me-indication-of-twin.html

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo mi je prezanimljivo! Uvijek sam se zanimala za to i također čitanje s dlana! Jest da je malo zastrašujuće ipak ono saznaš što te čeka i ne možeš niti da hoćeš to izbjeći, ali ipak zanimljivo :)

    Peany

    ОдговориИзбриши
  5. Volim da pročitam horoskop, i odigram igre sudbine na internetu, gledanje u solju je zanimljivo, ali sve je od odobe do osobe


    https://aandymm.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo je malo kripi da sve do detalja pogodi 😂 Doduše, ne verujem baš u te stvari, jer generalno teško poverujem u nešto što ne mogu da shvatim, al je zanimljivo sve što se izdešavalo, priznajem 👌😂

    The girl named Ana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iskreno i ja ne znam da li bih verovala da nisam dobijala (i nastavljam da dobijam konstantno)dokaze. Sve u svemu, zanimljivo je hahah

      Избриши
  7. Jaoo mene mnogo zanima kako je to kada ti neko gleda u tarot karte. To jos nisam isprobala haha. Hvala ti na komentaruu ❤

    ОдговориИзбриши
  8. Zanimljiva priča, ja sam uvijek htjela da mi neko prorekne sudbinu, a onda sam shvatila da više volim kada se sve dešava spontano, a iskreno i ne vjerujem u to. Moja drugarica je imala slično iskustvo, naime nana od njene drugarice gleda u šolju, pa je i on njoj pogledala i rekla joj kako će naći dečka ubrzo koji će imati smeđu kosu i bit će za glavu viši od nje (2 godine poslije) ona je udata za prethodno opisanu osobu, tako daa, ne znam više šta da mislim na tu temu. Sve u svemu veoma zanimljiva priča

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Paa ako nista drugo makar je zabavno tumaciti simbole i predvidjati sta ce da se desi haha

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ideje za fotografije na plaži - ne, nemam kreativniji naslov

Cat Scratch game - da li sam upala u FAKING SEKTU (?)

15 Days Writing Challenge - Day 13 - The Earth without 'art' is just 'eh'