Pogled u prošlost (collab) - rez na 2017.(!) Like whaaaat

Odmah na početku da pozdravim Lenu sa bloga 'Leena', koja me je pitala da uradimo collab na ovu temu. Njen blog je stvarno fantastičan, a takođe piše i za Famozu i jaaako je talentovana, tako da je obavazno čekirajte ako već niste.
Razmišljala sam da li da uradim nešto ovako na kraju godine, ali i dalje je sve to u mojoj glavi bila radna verzija, tako da HVALA BOGU da mi se Lena javila baš sa tom idejom. 

Ovo je bila moja 2017. goidna... 
O čoveče... Idemo. 

JANUAR 


U mojoj porodici je tradicija da prvog (drugog najkasnije) januara dođu moji brat i sestra iz Beograda, sa roditeljima i kučetom (verujte mi, vredno naglašavanja). 
Ova slika gore je slikana od strane moje sestre (pozdrav za njene noge u donjem desnom uglu), kada je pronašla moj štek novogodišnjih sijalica. Tada sam čitala 'Onlajn devojku'  i toliko sam se uživela da nisam ni provalila da me slika. 


Stvarno je ponosna na ove slike, pa ne mogu da ne ubacim još jednu. 

Januar je bio doba godine kada smo moja bff i ja pokušavale razne stvari. 
  • Da budemo Tumblr
  • Da kuvamo
  • Probale smo čak i jogu

Đeca. Am I right? 

Tada (i dobar deo decembra) sam bila OPSEDNUTA 'Shadowhunters-ima' (ma samo čitaj 'Alekom', bila sam opsednuta Alekom). Bogu hvala, pa je tada izašla i druga sezona, jer ja ne znam kako bih preživela. 


Tog meseca je bila i priredba Svetog Save. Još jedan dokaz nedokazivog. Ja-sam-bila-u-horu. Ni dan danas mi nije jasno kako, jer sam, sine moj, operisana od pevanja. To kako ja zvučim, ma to mi jazavac u vodokotliću nije ravan. 

Inače, imala sam plejlistu pesama za skoro svaki mesec, kao i svi mi uostalom. Tako da ako ste voljni, čekirajte i to. 

Plejlista pesama za januar: OVDE


FEBRUAR 


14. februar. Dan zaljubljenih. Najgluplju stvar koju smo mogli da uradimo, mi smo uradili. Moja tadašnja dva najbolja druga, moja bff i ja smo onako izašli na piće tog popodneva. Najnormalnije. Nemajući pojma da je Dan zaljubljenih. I tako kačili smo slike na Stori... i tek sutradan provalili da je izledalo kao da smo na duplom dejtu. 
Doduše jesmo umrli od smeha posle, ali nam i dan danas nije jasno kako nismo provalili kako je to naše rutinsko izlaženje ustvari izgledalo. 

Ja sam čak i čestitala Dan zaljubljenih nekom pijanom čikici koji je pevao u centru. Tip se razdrao 'Srećan Dan zaljubljenih, devojko!' i ja mu se finačko razderem 'U hvala, hvala. Srećan i Vama, čiko!'. Ni posle toga ništa nismo izvalili...


Krajem meseca smo bff i ja, jutro pre njene rođendanske žurke, išle na potpisivanje kalendara Jane Dačović. Najveći fazon je što je ne pratimo nešto specijalno ni ona ni ja, ali nam je bilo dosadno. 
Tako da smo se dobra dva sata osećale kao Guliveri u zemlji Liliputanaca, ali koga briga? 


E tog meseca smo drugarice i ja počele da radimo nesrećni projekat za 'Nauk nije bauk' iz hemije. Periodni sistem elemenata od plastičnih čaša. Zamislite tugljivu muziku u pozadini dok ovo čitate. Taj projekat... TAJ projekat je preseo ne samo nama, nego i pola svetske populacije, ja kad vam kažem.
Ne pitajte ništa....


Fangirl momenti:
  1. Tada sam provela mesec dana gledajući 'Violetu' (da, stvarno). Odgledala sam celu prvu sezonu doduše (što je 80 FAKING epizoda) i čak sam plakala na kraju. 
  2. Ali bitnija stvar koju sam ogledala bio je moj ljubljeni i voljeni 'Lavirint'. I prvi i drugi deo. Srca moja od filmova.. 
  3. Dušu sam prodala knjizi 'Girl Online going solo'. 

Plejlista: OVDE 

MART


1. marta sam se farbala u plavo. Izvinjavam se što nema kasvetnije slike. Naravno, ovo bi se ispralo jednom da pljuneš na to, jer je bilo farbano kredama za kosu, ali bilo mi je zanimljivo da se igram. 


Dobar deo marta sam imala šator u sobi. Tada sam uveliko pisala prošlu knjigu i sećam se da sam bila u ovom šatoru kada sam napisala 40.000 reči, pa zamalo da ga porušim koliko sam bila srećna.


13. mart ću da pamtim još dugo. Dugo, dugo. 
Dugo. 
Tog dana smo trebali da imamo test iz fizike, za koji niko normalan nije učio. Zašto? Jer smo trebali da ga imamo tek za dva dana, ali nam je drugo odeljenje, koje je imalo čas pre našeg reklo da imamo danas. 
I mi šta ćemo. Ajde da bežimo. I sad, hoću-neću, hoću-neću... svi se nešto nećkamo. I na kraju ajde. Odlučimo mi da bežimo. Ali dok smo se mi smislili, eto je fizičarka, hoda niz hodnik. 
Pa mi, pametni, pošto smo bili na prizemlju, normalno, lepo zaključamo vrata da ne može da uđe, pa otvorimo prozor i jedan po jedan napolje. Svi do jednog smo pobegli kroz prozor po provali oblaka u devet ujutru. 
Sklonili smo se kod nekih zgrada, dok ne prođe čas i vratili se za veliki odmor. Razredna nije htela mesec dana da priča sa nama. 


31. marta je došao i taj čuveni 'Nauk nije bauk' gde smo izložili naš periodni sistem (ubica živaca). Pre toga sam vadila četiri stalna zuba, a bff i ja smo otkrile aplikaciju 'Musical.ly'. 

Plejlista: OVDE

APRIL


April mi je počeo završetkom i dalje moje omiljene knjige 'Carry on' (koja sada deli prvo mesto sa 'Neko od nas laže'). Našla sam malopre dnevnik u kome sam pisala utiske o knjizi i umirala sam od smeha. Ali je toliko dooobra knjiga (znam, znam, pričala sam o njoj previše puta).


Tada smo se moje društvo i ja penjali na Koritnjak. Spontano smo završili u Niškoj banji tog popodneva. I penjali se uz ''prečicu''. Prečica naša nam je dušu isisala, penjali smo se tri sata. Ali ono, vredelo je, jer je pogled bukvalno breathtaking. 

I tada sam se slikala za svoj prvi godišnjak. Već su bile krenule pripreme za kraj osmog.. 


MAJ


1. maj sam provela kod tadašnjeg najboljeg druga na selu, sa još celom ekipom. Većinu dana smo proveli štiteći meso (koje smo pekli u dvorištu) kišobranima, od ptičijih govana. Ovo je jedna od onih situacija o kojoj vam je bolje da ništa ne znate. 


Od 3. do 5. je bila maturska ekskurzija. Najbolja-ekskurzija-ikada. I jedina do tada, jer smo mi bili poznati kao 'ona škola koja ne ide na ekskurzije'.  Ali ova je bila toliko zabavna, da je sve bilo oprošteno.


U maju se ženio moj kum, tako da smo dobili novu snajku u komšiluku (kumovi su bukvalno kuća pored moje). Na toj svadbi sam napisala dva poglavlja, jer ne znam da igram kolo, da, ali poenta je da sam baš bila ponosna na sebe (zbog dela sa poglavljima, ne sa kolom). 


I naravno, jedne jedine maturske majice. Da li me vidite? Treća s leva. Zašto mi se čini da mi šljašte farmerice? Kako bilo, u maju 2017. sam završila osnovnu školu.


Oke, loša slika, ali probala sam da vam prenesem delić atmosfere. 
Dakle, popodne je bila neka rejv žurka, koja je, neću da lažem, bila stvarno ZABAVNA. Svi maturanti, mali i veliki, su išli 30. maja kroz grad u ogromnoj koloni ispred koje je bio di-džej na ovom kamiončetu. I svi su urali i... da bilo je super. 

Plejlista koja se računa i za april, jer sam slušala manje-više iste pesme: OVDE 


JUN

U junu se i dalje učilo za prijemni. Hvala Google slikama na ovim potsetnicima. Tada se živelo na nudlama, oreu sa mlekom i yt kanalu 'TheTalko'. 


20. juna smo imali drugarsko i dočekali jutro u školskom. Onda nas je uhvatila policija kada smo se vraćali kući. Meni je duša spavala, tako da pola nisam provalila šta su pričali, ali otarasili smo se njih posle desetak minuta i mogla sam da odem kući i gledam 'Teen Wolf' sledeća dva dana. 


12. juna sam završila pisanje moje druge knjige, što je bio jedan od najvećih projekata na kome sam radila. Ne, ne objavljujem je ili nešto, pisala sam za svoju dušu. I napisala sam dobrih 90.000 reči, što je blizu regularnih 400 strana, tako da je to stvarno dobro. 


Imam dobro objašnjenje za ovu sliku. 
Pročitali ste na početku posta (verovatno, kada ste već stigli do ovde) da smo ranije moja bff, još dva druga i ja bili baš... ekipica. Družili smo se dve godine, izlazili, živeli jedni kod drugih, išli zajedno u odeljenje, čak smo imali i naziv te naše družinice (otrcano AF ali ponestaje mi reči). Međutim u junu, posle drugarskog, se desila tolika svađa, da smo nas dve prekinule svaki kontakt sa njima. Nije bilo lako, da. Bilo je bukvalno kao da smo raskinuli, a čak nismo bili ni u vezi!
A ovo na slici gore je snimak sa drugarskog. Prve dve ruke su moje jer mi jedan srednji prst nije bio dovoljan. 

JUL

2. jula sam otvorila blog! VAAAAAA. Koliko je prošlo od toga, čoveče! Ali da, ovako je on izgledao prvi put. 


A onda sam prvi put putovala sama samcijata u Beograd. Imate čitav post o tome OVDE.


Uh... onda imamo storitajm. Na slici sam ja bukvalno kako pričam mami i sestri šta se desilo. 
Dakle... 
Kada sam se tek vratila iz Beograda odmah sam izašla u centar sa bff. Stajale smo na pešačkom baš u samom centru grada, koji je inače PUN da puniji ne može. Oko nas je bila gomila ljudi, kao i uvek na tom pešačkom. Bitna činjenica je da sam nosila suknju. 
Dakle, stojimo mi tako, čekamo zeleno svetlo, kad u jednom trenutku dotrči neki mali retard i ni manje ni više nego MI DIGNE SUKNJU, pred pola grada. I dok sam se ja okrenula lik je otrčao, a ja ostala u šoku. Niti da ga jurim, još mi fali da padnem sad negde, pa i onaj ostatak centra koji možda nije, da mi vidi gaće. Niti da ga psujem, scenu da napravim... Samo što nisam u zemlju propala. 
A zašto sam se toliko potresla? Jer sam nosila crvene gaće sa Deda Mrazom na dupetu. 
Idemo dalje...


Jedno jutro toliko nisam mogla da se probudim da sam onako polu-spavajući uskočila u bazen u kom su bili već moji brat i sestra. 


Išla sam i sa sestrom, tetkom i mamom na Koritnjak. Ponovo, o da. Posle svega nisam ni htela da idem opet, ali na kraju je ispalo dobro jer smo se sa vrha brda sestra i ja drale 'FUCK FAKE FRIENDS' refren od Bebe Rexhe.

I 23. sam počela novu knjigu. Onu koju će te (stvarno se nadamnadamNADAM) imati prilike da pročitate sledećeg leta. 

AVGUST


Pa avugst je počeo tako što smo bff i ja gledale film (Love Rosie, genijalan, pogledajte ga) u mom dvorištu, na ljuljašci. 


Na kraju smo tu dočekale jutro, kad nas je mrzelo da ulazimo u kuću da legnemo da spavamo, pa smo samo prespavale na ljuljašci.


Tada sam prvi put nekom dala da pročita knjigu na kojoj sam radila godinu dana, farbala sam se u roze, gledala 'Riverdale i imala milion movie nightova sa kumom/komšikom/brader from anader mader, koji su se sastojali od toga da ona dođe kod mene oko 11, 12  uveče i gledamo horore i gluposti do 4 ujutru. 

Zbog jednog od tih filmova mislim da će pola vas koji ovo čitaju da me se odrekne. Ali ja sam letos PRVI put gledala 'Titanik'. Prvi, prvcijati put. Takođe sam dobar deo života u avgustu provela živeći u bazenu. 


Mogu da zamislim koliko mislite da nafurano izgledam na ovoj slici ali istina je da ja ovde SPAVAM.
Ovde. Sam. Spavala.  Da stvarno. I ne, nemam pojma kako. 


Kraj leta sam provela u selu i to su bili najlepši dani koje sam mogla da zamislim pred polazak u srednju. 

CELOKUPNA LETNJA PLEJLISTA: OVDE


SEPTEMBAR

1. septembar je prošao bolje nego što sam mogla i da sanjam. Odmah sam upoznala ljude koji su mi danas najbliži prijatelji, iako se znamo samo nekoliko meseci. Drugarica i ja smo crkavale od brige tog prvog dana i tek smo posle par meseci shvatile koliko smo ustvari bile srećne da naletimo baš na ove ljude.


Čim sam se vratila kući farbala sam se u zeleno. Da. 

2. septembar - TADADADAAAM, moj 15. rođendan! Nisam ni htela da ga slavim ove godine, jer sam tokom leta prestala da budem u kontaktu sa skoro svima iz stare škole (jer.. khm... svađa), ali ispao je najbolji rođendan do sada.
Cela ulica je došla, moji prijatelji i porodica i... bila sam okružena ljudima kojima je stvarno stalo do mene. A to je prilično kul. 


I da se odmah razumemo. Moja bff je kraljica poklona i nema tu šta da se raspravlja. Ja sam celo leto pričala o 'Teen Wolfu' i Stajlsu (maj laaav) a ona mi je, ludača, nabavila 'STILINSKI 24' duks!
Kako sam reagovala?


Plakala sam kao kreten. Devojka nema pojma ni o čemu se radi u 'Teen Wolfu' niti ko je Stajls, ali bitno je da ih ja volim. Bukvalno sam plakala. 


23. septembra smo kuma i ja išle u šumu po drvo (post je ovde).

Završio se 'Teen Wolf', krenula sam redovno da idem u 'Narodno pozorište' sa školom i profesorkom srpskog (that's her thing, ya know), upoznala najjače ljude u srednjoj i počela cozy fall sezonu. 

Plejlista: OVDE

OKTOBAR


U oktobru smo išli na prvi izlet u Beograd sa školom. Bilo je ustvari stvarno zabavno (drugarica i ja smo na Sajmu knjiga snimile SAVRŠENOG dečka, tako da, da bilo je zanimljivo, iako verovatno nikada neću da ga vidim ponovo).


Ooooo i rezbarila sam svoju prvu bundevu i imala najbrutalniji Halloween ikada, ali ako čitate moj blog neko vreme, već znate sve o tome. Moja jesen je ukratko opisana u ovom postu. 

PLEJLISTA: TU (PS: Da, Tejlor Svift 'Reputation' manija)


NOVEMBAR 

U novembru sam uspela da izvedem neizvodljivo. Uradila sam najjači horor mejkap IKADA! 


Ne potcenjuj dete kada izbegava učenje. 

20. novembra sam čitala najbolju priču na Wattpadu 'The Diary Of Hazel' o kojoj imate već utiske ovde. A ako je niste pročitali, učinite sami sebi uslugu. 


Krajem novembra smo drugarice i ja kitile jelku u mojoj sobi, jer ja više nisam mogla da čekam, još otkad sam odgledala jednu od božićnih epizoda 'Simpsonovih'. 
Takođe sam i ove godine išla na Sajam knjiga sa mojim komšijom, što je tradicija već godinama. 
A sada, ovo je samo mnogo random storija sa mog instagrama iz novembra. 




Plejlista: OĐE

DECEMBAR 

Ovaj decembar su obeležili filmovi, božićni duh i ljudi. 


Toliko je bilo uspona i padova u ovoj godini, a ipak je uspela da izvede to da bude neverovatna.


U decembru sam pročitala najbolju knjigu (pored 'Carry on') ikada, odgledala gomilu božićnih filmova, provodila vreme sa kraljevima od ljudi, za koje, pre nekoliko meseci, nisam znala da postoje na ovoj planeti... ovaj mesec je bio savršen kraj tako prokleto nesavršeno-genijalne godine. 


Trenutna plejlista: OVDE

Do sledeće godine! 
N.

Коментари

  1. Vau. Nisam iznenađena, znala sam da ćeš napisati kako treba, mada je ovo i više od toga. Pretalentovana si, svaka čast.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti mnogoooo <3 Mnogo mi je drago da smo uradile collab <33 Nadam se da cemo ponoviti ovo uskoroo :)))

      Избриши
  2. Mislim da je odlična stvar što si na ovako poseban način zabilježila 2017. godinu, kroz sam post, ali i predivne fotografije :D i ja sam u januaru bila opsjednuta serijom ''Shadowhunters'' xd

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши
  3. Ko će da čita ovo celo ako ne ja? Ovo je fenomenalno, znači obožavam te! Nisi mi skinula osmeh s lica, jedno 15- ak minuta, kol'ko ovo čitam. 😂
    :D Okej, pazi sad:
    Bile smo i isto vreme zaluđene Violettom (to vrv znaš iz mog jučerašnjeg posta)
    Bila je velika verovatnoća da sam te videla u stopšopu januara kad je dolazila Jana Dačović koju, takođe, ne pratim preterano, nego rekoh 'Aj, što da ne mučim tatu da me vozi 5km i nazad'.
    Opsednuta sam onim lampicama
    Vrlo je moguće da sam te videla, a čak i da si mi pričala nešto na Nauk nije bauk
    Nisam odgledala nikad Titanik (ipak sam gora od tebe :D)
    itd.
    Btw: kad se upoznamo, vodiš me na Koritnjak (nemam ideju gde to može da bude) 😂😂

    E da, očekuj poruku na IG u ponoć. 😂

    The girl named Ana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ko zna koliko puta smo se mi videle ustvari a da nismo ni provalilee hahahah. MORAS DA ODGLEDAS TITANIK, NE ZANIMAS ME, DZEKI JE LJUBAV ZIVOTNA 😭😭😭. I da, vodim te obaveznoooo hahah. Dogovorile smo se 😂❤.

      Ocekujemm 💕❤❤

      Избриши
  4. Uživala sam čitajući, stvarno mi je bilo zanimljivo. Lepo što si sa nama podelila kako je izgledala tvoja 2017. ukratno, a mi možemo da ti zavidimo(bar ja haha), jer kako si i sama rekla ''prokleto nesavršeno-savršena godina'' :D
    Srećna nova godina, neka ti bude još lepša i zanimljivija nego prošla! ♥

    milicaimp.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahah hvala ti mnogoo 💕❤ Srecna i tebi nova godina i zelim ti sve najbrutalnije u novoooj ❤❤

      Избриши
  5. Bilo je lijepo proći kroz sve što ti se izdešavalo u protekloj godini. Uživala sam čitajući post! Želim ti sve najljepše u novoj godini i da ti bude još bolja od prethodne! ♥♥♥

    INTERNACIONALNI GIVEAWAY -> https://innisall.blogspot.com/2018/01/international-giveaway.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala tiii ❤❤ Zelim ti sve najlepse u 2018. Da nam jos dugo pises blog i radis sve sto te cini srecnom 😊😊💕❤

      Избриши
  6. Moraš mi pozajmiti nekada taj duks, ili ću doći kod tebe i preko noći ti ga ukrastii!

    ОдговориИзбриши
  7. Wow,totalno sam uživala čitajući ovaj post,kratko rečeno ostavila si me bez daha.Posebno ono za suknju hahah!
    Želim ti još bolju 2018.godinu i puno sreće i da ispuniš sve svoje ciljeve koje si zacrtala!♥

    Bella Place.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jaoo to za suknjuu 😂😂 hahaahahha. Hvala ti mnogo na komentaru i zelim i ja tebi sve najlepsee u ovoj novoj 2018. 💕❤❤❤

      Избриши
  8. The article you shared here is great. This is really interesting information for me. Thank you for sharing!
    metal gear survive
    far cry 5 release date
    State of decay

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ideje za fotografije na plaži - ne, nemam kreativniji naslov

Cat Scratch game - da li sam upala u FAKING SEKTU (?)

Q&A - odgovori na pitanja prvog prvcijatog Q&A na ovom blogu