31 Days Writing Challenge// A book you loved and the one you didn't #8

Pa.. obrisala sam upravo dva uvoda. 
Okej, fuck this.. Neću da dužim sa uvodom uopšte, jer će i onako post da bude dug sam po sebi. 

//Knjiga koja ti se dopala i ona koja nije / 

Hajde prvo da krenemo sa onom koja mi se dopala. 


Kris Makdžordž - Čik pogodi

Ovu knjigu sam kupila kada sam bila u Beogradu, na sajmu sa školom. Uh.. kakav je to dan bio, majko mila. Možda bih i napravila storitajm o tome da nisu sve zanimljive stvari koje su se desile strogo poverljive. Kao
Nebitno, skrećem s teme. Knjiga.. Dakle na tom sajmu sam jurila samo krimiće, jer su mi oni omiljeni žanr knjiga. Iz prostog razloga zato što se osećam stvarno kao Šerlo..či..ca- Šerločica, kada odmah provalim ko je ubica. Ranije sam pisala krimiće, tako da pretpostavljam da znam na koji način funkcioniše to u glavi pisca. 
Imajte na umu da je ubica uvek onaj koji nije nimalo sumnjiv. On uvek ima skriveni motiv. 


Dakle, u knjizi se radi o šestoro ljudi koji su zaglavljeni u hotelskoj sobi iz koje je nemoguće izaći, osim ako ne reše jedno ubistvo. U kadi u kupatilu je leš čoveka, sa kojim su svi na neki način povezani. Ubica je jedan od njih. A oni imaju dva sata (koliko se sećam) da otkriju ko je, jer u suprotnom će se hotel u kom su, sa svim ljudima u njemu, dići u vazduh. 


Knjiga je stvarno dobro osmišljena. Mnogo mi se dopada i način na koji je pisana i čitava priča. Od samog početka sam imala osećaj ko je ubica, što je naravno vagalo tokom knjige, ali na kraju sam bila sigurna. Zapravo, nekoliko stvari, kao na primer ko je taj koji ih je zatvorio, u jednom trenutku postanu očigledne. Sve u svemu, ako volite krimiće, ovaj je jako dobar. 

Erik Aksl SUND - Staklena tela

E ovo čudo sam čitala celo leto. I mogu sa sigurnošću da kažem da je to najčudnija knjiga koju sam pročitala.  Zamislite situaciju kada na jednoj stranici piše 'Knjiga Mojsijeva' a na stranici pored 'Hvala Džastinu Biberu'. Niđe veze.. Ne znam više ni kako sam je završila pravo da vam kažem. 


Priča je takođe nekako krimi, samo na mnogo bolesnijem nivou. Dakle, dešava se mnogo samoubistava tinejdžera u kratkom roku, a svima je zajedničko samo to što slušaju pesme nekoga ko se predstavlja kao 'Glad'. 
I sad ima tu mnogo droge, krvi, plot twistova, mrtvih ljudi.. generalno svega. 

Iskreno, knjiga nije čak ni bila toliko loša, samo što je malo preteška i depresivna. Not really my cup of tea. 

Sad sam skontala da obe knjge imaju jezive korice.. Pa dobro. 

//////////////////////////////////////////////////////
31 Days Song Challenge 
Song you loved in this time last year


NajRANDOM pesma koju sam iskopala iz plejliste za decembar od prošle godine. Kul pesma doduše. Mislim zapravo da sam je videla na storiju bivšeg bff-a. A možda je bio i MTV. Whatever.. 

Do sutra
N.

Коментари

  1. Iskreno prva knjiga mi deluje primamljivije za citanje, i nadam se da cu je pronaci jer inace obozavam da citam.

    https://aandymm.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. I ja obožavam krimiće i prva knjiga mi se čini kao dobra.Ali,druga je,rekla si,neobična i čudna pa me to privlači da je pročitam.
    https://thecword0.blogspot.com/?m=1

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nista neces da propustis ako ne procitas drugu. Malo je.. previse, ako me razumes… A sto se prve tice stvarno je super :))

      Избриши
  3. Imala sam period kada sam bas voljela krimi romane,pogotovo one od Agate Kristi. Ova mi prva knjiga djeluje jako interesantno i voljela bih da je procitam. Super post! 😃

    PajaMala.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Agata je stvarno fenomenalan pisac. I ja sam jedno vreme obozavala njene knjige x))

      Избриши
  4. Nisam stekla previše loš utisak ni o drugoj, ali prva deluje predobro 🔥 Verovatno ću da se smilujem da je pročitam nekad u toku svog života 😂 Al' ozbiljno, finačak post, zainteresovala si me za prvu ❤️

    Blogmas: The girl named Ana ❤️

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ahahah druga realno nije toliko losa, samo ti malo trebaju stomak i siroka shvatanja za nju. A prva je stvarno superr x))

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ideje za fotografije na plaži - ne, nemam kreativniji naslov

Cat Scratch game - da li sam upala u FAKING SEKTU (?)

15 Days Writing Challenge - Day 13 - The Earth without 'art' is just 'eh'