Filmovi koje NE gledajte ni pod pretnjom smrću

Moja kuma i ja imamo neki specijalni talenat, neko dvadeset osmo čulo, za traženje bullshita od filmova. Ja stvarno ne znam gde ih iskopavamo, ili gde oni iskopavaju nas, ali međusobno se tako nalazimo. Ne pitajte. 

Tako da, dragi moji, nema na čemu. Upravo sam vam sačuvala sate i sate gledanja glupih filmova, od kojih biste imali pozamašne traume. Idemo redom sa ovom skromnom listom.

1. Nina Forever 

Ja stvarno ne znam šta smo mi očekivale od ovog filma. Mislim, pogledajte samo taj poster! No, ajde, moja imenjakinja je glavna protagonistkinja, pa greota da ne vidimo o čemu se radi. 
Mada sam prilično sigurna da smo negde, duboko u nama, bile savršeno svesne da je ovo nastrani horor pornić. 
Da, dobro ste pročitali. 
Glavni lik u filmu je ovaj čikica, taj tu, gore, kome je devojka, sad već bivša, Nina, poginula u saobraćajki pre ne znam koliko dugo. I sad on pokušava da nastavi život, pa upoznaje ovu likušu skroz desno, sa kojom se smuva i bla bla bla. Shvatate poentu. Dakle, bolest nastaje kada oni imaju seks Tada se pojavljuje Nina. Gola i mrtva. I krvava. Da ne zaboravim. Pa vi zamišljajte kako sve to dalje izgleda. 


2. Goodnight mommy


Trejler za ovo čudo je izgledao kao da je u pitanju neki brutalno dobar horor. Znači ona mama, čija je faca umotana u zavoje, hoda kao utvara po kući. Blizanci čija je pojava kripi.. Sve to je izgledalo kao da će da ispadne stvarno neko ludilo od filma. 
E onda smo počele da ga gledamo. 
Nema jezivih scena. Ma ni jedna jedina. Za ovaj film samo treba da imate jak stomak. 
Dakle, u pitanju je priča o dva blizanca, čija je majka otišla na plastičnu operaciju i kada se vratila krenula je da se ponaša čudno. I TI SVE VREME MISLIŠ DA NEŠTO NIJE U REDU SA MAJKOM. 
Ali onda na kraju bude takav plot twist i tako se završi film, da se ti dva dana iščuđuješ zašto.

SPOJLER:
Ako vas zanima kraj, a ne planirate da gledate film... Dakle, na kraju ispadne da je njihova majka sve vreme apsolutno normalna osoba, a ustvari je jedan od klinaca puko s mozgom. Dakle njegov brat je umro i zato se njegova majka ponašala (normalno) kao da on ne postoji. Pravila je jedan dorucak, ljutila se samo na jednog itd. A ovaj mali je odlepio, i krenuo da muci majku što ignoriše njegovog brata. Lepio joj je usta super lepkom, vezao za krevet.. i na kraju zapalio kuću zajedno sa majkom i sobom u njoj.


3. One Day 


Ovo nije toliko bolestan i poremećen film kao prošla dva.
Samo je... glup. Da, to je prava reč. Ti sve vreme čekaš da se glavni likovi, koji su najbolji prijatelji, smuvaju, i kada se to konačno desi, posle ne znam koliko godina (SPOJLER) ona umre! Pazite, ja sam fan ljubavnih tragedija (svi filmovi Nikolas Sparksa su život) ali ovo je brate smešno koliko je glupo!
Tokom cele radnje se samo nerviraš i smaraš, ništa pametno nije proizašlo iz ovog filma.
Mnogo bolji film koji je na ovaj fazon je 'Love Rosie', koji definitivno preporučujem, ali ovaj preskočite. Gubljenje vremena.


4. Ask me anything


Devojka koja pauzira godinu do koledža i spava sa tri tipa u isto vreme. Ne kao grupnjak, nego da vara jednog s drugim, a drugog s trećim. Dvojica su starija od nje. Jedan 14 godina, drugi 26, ako se dobro sećam. 
Ako vam to nije glupa radnja samo po sebi onda čekirajte ga. Što da ne. 
Kraj je super, ako ništa drugo. Ima ludilo neki plot twist, tako da može malo da se progleda kroz prste. .... Ili ne. Ne znam, meni je bilo previše detaljnog seksa u jednom filmu. Iskreno. 

5. Ringu


Izvinjavam se ako sam vas precepila ovim posterom. Dakle, mislim da svi znate za film 'Ring', iliti onaj koji sam ja ceo život zvala jednostavnije 'Samara'. E ovo je originalna verzija tog filma, na japanskom. Ja sam mislila da će ovo da bude najstrašniji film koji ću ikada da odgledam. 
...
Najuznemirujuća scena je kada žena na dnu bunara grli Samarinog kostura kom opada kosa. Da. Ustvari tu se Samara ne zove tako, ali sam zaboravila pravo ime. Nebitno. Američka verzija je bolja. Ova jednostavno nema strašnih scena! Mada nema ni u američkoj.. ali ta makar ima bolju priču! 



Okej, to bi bilo top pet. Znam. Obično ljudi pišu preporuke koje filmove da pogledate.. ali ono, ja sam ja. I sačuvala sam vam sate gubljenja vremena. Opet, nema na čemu. Još jedna stvar. Ako volite neki od ovih filmova nemojte da shvatate ovo previše lično. To je samo moje mišljenje. Tako da da. Osećajte se slobodno da nastavite ovu listu u komentarima (dobro bi mi došla). 

Do sledećeg puta! 
N.

Коментари

  1. Hahahaha OBOZAVAM nacin na koji pises!! Kao da najbolja drugarica i ja razgovaramo haha ne znam zasto sam tek saaad otkrila tvoj blog!

    Bas sam prekljuce gledala Love, Rosie po ko zna koji put - film je perfektan

    https://dnevnikjedneljubiteljkeumetnosti.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Super post! :D Gledala sam Ring i One day od ovih filmova koje si navela, i zaista nisu nešto, naročito japanska verzija dotičnog filma.

    Zapratila sam te, nadam se da ćeš uzvratiti :) chiccappuccino.blogspot.rs

    xoxo

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Japanska verzija je stvarno razocaravajuca.. Americka makar ima bolju pricu.
      Mnogo ti hvala na komentaru :) <3 Zapraticu te, naravno <33

      Избриши
  3. Ja imam problem s ovakvim listama,ako mi netko kaže da nešto ne pogledam,ja cu vjerojatno to morati pogledati,radim na tome 😂
    Od prvog filma mi se digao želudac samo dok sam čitala o čemu se radi,ali ovaj drugi se čini zanimljiv samo zbog tog plot twista,nešto kao "Hide and seek"
    Odličan post kao i uvijek,i jako originalan 😁❤

    tipicnateenagerka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahahah javi kako ti je proslo onda gledanje drugog filma 😂😂 nemoj posle da kazes da te nisam upozorila hahaha. Hvala tii ❤❤

      Избриши
  4. Naslov kida xd, od ovih filmova pogledala sam ''One day'' i smatram da je film odličan, baš taj neočekivani twist je i najzanimljiviji, ne znam da li si fillm pogledala do kraja, ali ona zapravo ne umre. Svi ostali mi izgledaju loše, što se vidi i po posterima xd pogotovo ovaj 1. :') Super post

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahah hvalaaa <3 Gledala sam One day do kraja i koliko se secam na kraju su samo flesbackovi, kako se on seca da se penjao na to brdo sa Emom, dok je tamo sa svojom cerkom. Valjda hahah. Ili sam ja nesto pogresno shvatila

      Избриши
  5. Kako dobar post, baš je originalan! Meni se većina filmova koje gledam svidi, ali po ljeti mi se dogodilo da sam stvarno počela gledati neke glupe filmove. Sad bar znam što ću izbjegavati hah♥

    nevergiveup656.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  6. Haha umrla sam od smeha. Sjajan post draga ♥♥♥

    mimmi-corner.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Ja sam opalakala ovaj post. :D Znači, fenomenalno. Btw ništa od ovog nisam gledala ali ono... Hvala. :D

    My blog: Ana's blogger life

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ideje za fotografije na plaži - ne, nemam kreativniji naslov

Cat Scratch game - da li sam upala u FAKING SEKTU (?)

15 Days Writing Challenge - Day 13 - The Earth without 'art' is just 'eh'